Teknoloji

Teller İnsan Beyni Gibi Birbirleriyle Haberleşir!

Biyolojik olmayan bir nesne üzerinde insan beynini taklit etmek günümüz teknolojisi ile mümkün değildir. Ancak bilim adamları, yeni çalışmalarında, insanın en temel bilişsel yeteneklerinden en az birinin öğrenme ve hafıza olduğunu gösterdiler. biyolojik olmayan nesneler üzerinde taklit edilebilirgösterdi.

Bilim adamları, insan saçının yalnızca 1000’de biri kalınlığındaki nanotelleri kullanarak, tellerin önceki hareketlerini öğrenmeye ve hatırlamaya başladığını keşfettiler. Bu teller hiçbir biyolojik element içermez, sadece son derece iletken gümüşten yapılmışoluşmuş.

Teller, kusurlarından ders alarak önceki hareketlerini hafızasında tutmayı başarır:

Biyolojik olmayan rastgele bir şeyin öğrenmesini veya bir şeyi hafızasında tutmasını beklemek oldukça sıra dışı. Ancak bu tellerle yapılan deneylerde teller elektrik sinyallerine tepki vererek kendi içlerinde ağlar oluşturdular. Üstelik kurulan bu ağlar önceki sinyallerde yaptıklarını yansıtıyor. en az 7 adımı “hatırladı”.

Üstelik bu 7 adım, insan beyninin işleyen belleğinde tutabileceği ortalama bilgi sayısına eşittir. eş değer öyleydi. İnsan beynindeki bu sayı, 1994 yılında yayınlandı” Sihirli sayı yedi, artı eksi iki: Bilgi işleme kapasitemizin bazı sınırları.” başlıklı yazıda belirtilmişti.

Fakat sicimler bir şeyleri nasıl öğrenir ve hatırlar?

Teller, kendilerine bir elektrik sinyali verildiğinde tıpkı nöronlar gibi tepki verir. sinaps ‘ temas noktaları gibi davranıyordu. Ancak tellerin öğrenilmesi ve hafızaya alınması kendiliğinden olmamıştır.

Elektrik sinyalini verdikten sonra bilim adamları bekledikleri sonucu tel örgünün sonucuyla karşılaştırdılar. Elde edilen veriler ışığında tellerin bağlantı noktaları güçlendirilmiş veya köreltilmişBöylece istenilen sonuca ulaşıldı.

İnsanlarda hafızayı ölçmek için kullanılan ‘n-back’ testi yapılarak tellerin hafızası görüldü. Testin bir parçası olarak tel ağa bir dizi uyaran sunuldu ve her yeni vuruşta bir önceki adımlar karşılaştırıldı. ağ en az 7 adımher sinyalde tekrarlandığı gözlenmiştir.

Bilim adamlarının yeni çalışması, bu fiziksel ekipman aynı zamanda öğrenme ve hafıza oluşturma yetenekleri de sağlayabilir. yak. Araştırma Science Advances’te yayınlandı.

beypazariajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu